ILLÓOLAJBÖRZE

Melyik a kedvenc illóolajod?

Nincs jobb, mint visszahúzódni az egyre rövidülő esték csendjébe, forró teát, vagy egy pohár kellemes vörösbort kortyolgatva, és elmerülni a kedvenc regényünkben, vagy a tévé előtt puha plédbe bugyolálva elővenni egy klasszikust. Lehet művészfilm is, bárki találhat kedvére való mozit, csak hasson! Ha ennél is oldottabb hangulatra vágyunk és az egészségünk megőrzésére is figyelmet fordítanánk, érdemes pár csepp illóolaj párologtatásával teljesebbé tenni az estét. Én a doTERRA olajokra esküszöm.

Miért a doTERRA?

„Nagyra becsüljük az emberekben rejlő erőt és azt a tiszta szándékot, amellyel segítenek a világnak meggyógyulni.”

A doTERRA csakis 100 % tisztaságú esszenciális olajokat értékesít. Igyekeznek olyan módon kinyerni a Föld ajándékait, hogy közben minden érintett életet gazdagabbá tegyenek. Embereket, sőt közösségeket támogatnak az önállóságra való törekvéseikben. Ellátási láncuk etikus és fenntartható. Tanácsadással, oktatással, wellness megoldásokkal támogatják az embereket.

Az esszenciális olajok, ezek a természetben előforduló, illékony aromás vegyületek, jótékony hatások egész sorát kínálják számunkra és az otthonunk számára egyaránt, hiszen kémiai összetételüknél fogva gyorsan szét tudnak szóródni a levegőben.

Ezen növényi kivonatok és növényi alapú termékek használatának hagyománya a régmúlt időkbe nyúlik vissza. Századokkal ezelőtti civilizációk is használták az esszenciákat aromaterápiás célokra, a személyes higiénia ellátásához, gyógyászati eljárásokhoz, vallási ceremóniákhoz, szépségápoláshoz.

Az esszenciális olajok máig változatos előnyöket kínálnak és mindenki egyéni módon tapasztalja meg a használatukat. Mára népszerűvé vált az olajok wellness életmódot támogató hatása, ezenkívül vannak olajok, melyek nyugtató hatásúak, kiegyensúlyoznak, míg mások energizáló, felemelő hatásaikról ismertek.

E nagyszerű termékek használatához nem kell szakértővé válnunk, elég, ha alapvető ismeretekre szert teszünk, hogy biztonsággal alkalmazzuk őket napi rutinunk részeként.

Se veled, de nélkülem

A Se veled, de nélkülem Gerdája ismerte az illóolajok erejét, szívesen alkalmazta őket, nem csupán egészségmegőrző hatásuk, de kedélyjavító, frissítő, hangulatfokozó tulajdonságaik miatt is.

Ha kezedben a regény, lapozd fel a 10. fejezetet, itt olvashatsz a narancs, a pézsma és a tömjén áldásos hatásairól 😉

Ha kimerült, kedvetlen a párod, vagy csak nehezen oldódik, Te is sikerrel alkalmazhatod a felsorolt illóolajok bármelyikét. Akár egy párologtató segítségével permetezed a levegőbe, akár masszázsolajként a bőrébe juttatod az esszenciákat, a hatás nem marad el. A narancs, vagy vadnarancs energiával tölt és támogatja az immunrendszert. Ilyenkor ősszel, amikor a szezonális fenyegetettség magas, a vadnarancs különösen javallott, erőteljes antioxidáns hatása miatt. A tömjén az érzelmi egyensúly megteremtését segíti, békével tölt, ellazít. A pézsma oldja a szorongást, a depressziót, csökkenti az álmatlanságot, a vérnyomást és a pulzusszámot. E háromféle olaj harmonizálja a lelket, igazi örömhozó keverék, fény koktél!

„Kimerült voltál, leginkább érzelmileg, és nem vágytam semmi másra, mint hogy kényeztesselek. Amikor megéreztem, milyen megadóan bújsz meg az ölelésemben, egy még tőlem is szokatlanul vajpuha puszit nyomtam az arcodra és a fürdőszobába siettem, hogy egy narancs-, pézsma- és tömjénillatú olajkeverékkel tegyem teljessé az estét. Mikor visszaértem, gyengéden a hasadra fordítottalak és masszírozni kezdtem a hátad az olajjal, az aroma bódítóan járta be a szobát, a tested és az elméd. Bíztam benne, hogy nem hagy ki egyetlen zugot sem.” (se veled, de nélkülem, részlet)

Ezeket olvastad már?

Aranymedál

Anna Anna derűsen szemlélte az utca forgatagát, a forróság szinte tapintható volt, remegett a levegő körülötte. Nagyot kortyolt az erős feketéből, élvezte, ahogy a fűszeres lé végig csorog a nyelvén,…

LEGYEN KENYA

VARIÁCIÓK KÁVÉRA Nincs többé időm azzal foglalkozni, hogy megértenek-e, vagy sem. Bármit gondolsz rólam, az úgy van. Úgy van jól. Maradj, vagy menj. Nincs különbség többé. Elfogadlak, vagy elengedlek, a…

Olvasd bele a könyvembe!

Kérlek, add meg lent az email címedet és a nevedet, és máris küldöm az első fejezetet.

Név(Kötelező)